Settled

Door: Lex van Aken

Blijf op de hoogte en volg Lex

29 Augustus 2008 | Verenigde Staten, Gainesville

Nou hehe, eindelijk heb ik dan me appartement! Gister de betaling gedaan, en sinds gisteravond zit ik hier in Gateway Gainesville. De website: www.gatewayatgainesville.com
Adres: 4000 S.W. 37th Boulevard Gainesville FL32608.
Ik ziet in het appartement met 3 jongens. Humberto(22), Justin(19) & Matteo(19). Ze zijn alledrie echt hele relaxte gozers, en ze kunnen allemaal rijden dus dat is handig!
Humberto kende ik al een paar dagen, maar Justin en Matteo zag ik gister voor het eerst. Ze zijn allebei Amerikanen en zitten ook allebei op een andere school dan de UF. Justin is een Kunsttekenaar en studeert Economie & Business, en Matteo studeert computerhardware dus als mijn computer crasht heb ik iemand om het op te lossen:P
Verder is mijn koffer nog steeds niet gevonden, dus dat is wel een beetje irritant, maar de spullen waren niet heel erg belangrijk.
Het is hier elke dag rond de 32 á 33 graden, maar het voelt als 40 in de volle zon. Maarja in ieder geval beter dan bij jullie Haha:P
Gister heb ik al mijn inkopen gedaan in de Wallmart & Publix. Dat zijn 2 grote winkelketens, met eten en schoonmaakspullen en muziek en echt alles. Ik moest zelfs beddengoed kopen omdat dat er nog niet was. Maar nu hebben we alles en Humberto gaat zo pasta maken, dus hoop dat het een beetje smaakt:p maar dat zal wel goed komen.
Vandaag was ook me eerste schooldag, en dat was prima. Ze zijn hier wel een beetje dom, maarja. Ik had een test een paar dagen geleden met grammar/Reading & writing/ Listening & Speaking. En voor Grammar en Listening & Speaking had ik allebei een A, dus 100% score, en voor Reading & Writing had ik een B dus dat is ong. 85%. Ja ik ben al een echt stuudje:p haha. Maar omdat ik dus nu in de hoogste klas ben ingedeeld heb ik laat les:S Ik begin pas om 10:40 en ben om 04:55 uit! Dat is een beetje jammer. Maar misschien neem ik Business English erbij en mag ik grammar laten vallen, omdat het te makkelijk is.
Ik begin me nu echt thuis te voelen hier! Als je zo in je eigen appartement zit met allemaal relaxte gozers en op school zijn de leraren erg aardig en overigens iedereen is erg aardig.
Dus niemand hoeft zich zorgen te maken om mij, als je maar wel nog een beetje aan me denkt:P hah.
In de buurt waar ik nu woon is bijna alles op loop afstand, maar voor Amerikanen is zelfs 5 minuten lopen al teveel. Dus we gaan altijd ergens heen met de auto.
Dit weekend heb ik een picknick en gaan we voetballen met een groep, en hebben we zaterdagavond een poolparty. Maandag hebben we ook vrij vanwege Labor Day!
Het lijkt nu nog een beetje op een vakantie, eigenlijk! Straks komen er 2 jongens en nog een paar meisjes bij ons eten(vrienden van Justin). Een gezellige boel hier!
Nou ik heb wel zo’n beetje alles vertelt…
Greetz from America!!
X

• 29 Augustus 2008 - 07:48

Oscar:

Yoo lexie,
    wat chill ouwe! Gelijk de albert einstein van de school;)
    nou hopelijk komt je koffer een beetje snel!
    Succes met je poolparty:D
    lataa

• 29 Augustus 2008 - 07:50

Bram!:

gozer!! ik ben helemaal jaloers gek!!!
    ECHT KAPOT DOPE ALLEMAAL!
    (ik heb je net een hyves-krabbel gestuurd dus word kort berichtje)!
    maar doe de greetz van mij! mag wel hopen dat je een wonderschone foto van mij dan ff kan laten zien ofzo:P! maar we moeten ff een skype tijd afspreken of zit je mic. nog in de verloren tas???
    hoop btw dat je wel kapott veel geld krijgt per dag voor die verloren koffer! en je weet dat als je wat over hebt dat je altijd op mijn giro-rekening kan storten heh! ik sms je het nummer wel!:D
    haha good luck mate!
    Holla!

• 29 Augustus 2008 - 11:18

Yv.Koot:

Nou Lex deze berichten zijn heel erg jaloersmakend vooral dat weer...30 graden.
    Enne kijk uit dat je niet als een fatboy terug komt!geniet ervan maar zo te lezen is dat jou wel toevertrouwd.
    Groetjes uit koud grauw Laren.
    Yvonne

• 29 Augustus 2008 - 12:50

Sher Pluijmert:

He Lexie,

Klinkt goed allemaal. Pech van je koffer. Meestal kunnen ze op internet vinden waar hij gebleven is anders suen. Daar zijn ze toch goed in in Amerika. Geniet ervan en wij blijven je volgen. Kus Sher

• 30 Augustus 2008 - 11:34

Juliette:

Lieverd ben je, ik mis je!

• 30 Augustus 2008 - 11:35

TESS0R:

Wahooeee wat nijs! Als je Johnny Depp ziet, neem m dat ff voor me mee!`THANKS. Hier is het vet saai

• 30 Augustus 2008 - 11:35

Juliette:

Lieverd ben je, ik mis je!

• 31 Augustus 2008 - 14:09

Maxoman:

WAAAATT leip ouwe, je maakt me lajoersig. Kom ik aan met m'n vwo zit jij daar met je gangstas te partyen en te chille. Maar ik ben blij om te horen dat het (bijna ;p) allemaal de goeie kant op gaat. Ik heb nie echt een mic, die moet ik nog ff zoeken dus misschien tot 5 of 6 uur.
    Spreek je snel. en ik zal af en toe nog s aan je denken. Latoor

• 01 September 2008 - 18:18

Brum:

waar blijft het nieuwe verhaaltje?? je bent er niet minder lui op geworden daar heh!

• 01 September 2008 - 21:32

Jet:

Hahaha Bram, ons kent ons! Ben voor het eerst aan het msnen. Leuk!
    Het skypen lukte nog niet, helaas. De instellingen van de microfoon kloppen niet, nou ja, morgen weer een dag. Dan vogelen we het wel weer uit.
    Lex, zet er nog even een avontuur op......trust, hvj x mam

• 02 September 2008 - 11:38

Mariella:

He sexy Lexy,

Lang leve de computer en het internet! Wat leuk om je zo te kunnen volgen. Hoe staan de zaken ervoor na de eerste dagen school en je sociale leven met je nieuwe bestes?
    Hier mis je natuurlijk enorm veel, naast regen en winderigheid, het bekende reguliere leventje op 't Vitus, doorzakken in de kroeg met je vrienden en de veilige warmte van thuis (!). En je fiets uiteraard! Het 'goede' weer in nederland heeft de eerste griepepidemie al opgeleverd. Bij mij thuis vallen ze met bosjes neer en nu ben ik zelf aan de beurt. Klinkt goed he?
    Het golfkwartet in de vorm van je moes, Dennis, Chris en ondergetekende heeft nog geen GVB opgeleverd. Maar wellicht komen we binnen afzienbare tijd onze eerste bal op de US Open afslaan. Wil jij dan onze caddy zijn?
    Persoonlijk vind ik het wel weer tijd worden voor een update van jouw kant, dus laat maar horen.
    Voor nu een dikke kus en geniet van al je mooie ervaringen!

Liefs Mariella

PS: Kan ik je inhuren als Boliviaanse kok voor Anouck haar 18e verjaardag?

• 02 September 2008 - 11:57

Daan:

Hi Lex,
    Wat heerlijk om te lezen dat je het zo fijn hebt en nu al geniet!! Have fun.....
    Kus Daan
    ps David heeft morgen een kijkoperatie aan zijn knie, ik zal ff tegen hem zeggen dat hij je kan volgen.

• 02 September 2008 - 19:22

Jan En Annemarie:

Lex,

Veel succes in Gainesville. Ik ben er ooit eens geweest op stage bij de spoorwegpolitie (1 dag)en ik heb er een aantal dagen bij een zeer ouderwetse familie gezeten. Jasper heeft ook veel plezier. Kijk maar eens op zijn website: jasperinamerika.nl. We zullen je blijven volgen via deze site.

• 03 September 2008 - 02:09

Jasper Keijzer:

Heey Lex! Have fun in Amerika!

Make sure you gonna watch some Gator Games :) Mijn gast-broer en ik kijken bijna elke college football match... GoGo Oklahoma Sooners!